Szombaton a Pozsonyi utca sarkán zárja kampányát a Jobbik

Isznak előre a medve bőrére – mondta Bognár Ignác a Jobbik szombati kampányzárójáról. A párt egri listavezetője abban bízik, hogy frakciót tudnak majd alakítani az egri közgyűlésben.

Az egyik független képviselőjelölt központi óvodát tervezett a Pozsonyi és az Ifjúság utca sarkára, a Jobbik úgy döntött: közösségi térként hasznosítják. Később parkot terveznének ide, most itt tartják a Jobbik egri kampányzáróját. A kampányzáróról Bognár Ignác, a párt listavezetője azt mondta: isznak előre a medve bőrére. Mulatni, enni-inni akarnak, s úgy vélik: vasárnap majd bebizonyosodik, hogy volt is okuk rá. Jónak tartja a tavaszi országgyűlési választáson elért eredményüket, de most még jobbra számítanak: frakciót szeretnének alakítani, s bíznak abban, hogy egyéniben is kerül a közgyűlésbe képviselőjük.
Azt szeretnék a szervezők, ha a választópolgárok nem csak a médiából tájékozódnának, hanem megismernék a helyszínen a Jobbik programját. Bognár megköszönte a városnak, hogy miután megkérték az engedélyt, az rendbe tette a területet. Amit viszont furcsáll: az engedélyben 50 decibelben maximálták a hangerőt, sőt az is szerepel benne, hogy számíthatnak mérésre, s ha túllépik, büntetésre is. Kíváncsi rá – mondta Bognár Ignác – , hogy a többi kampányzárón is mérik-e a hangerőt. A Jobbik a Pozsonyi és az Ifjúság utca sarkán lévő területen tartja a kampányzáróját szombaton 14 órától 17 óráig.