Kampányt zárt a Munkáspárt 2006

Tarsoly József Egerben induló és Gulyás László füzesabonyi független polgármesterjelölteket támogatja a Munkáspárt 2006. A párt 25 képviselőjelöltet indított a megyében, Egercsehiben saját polgármesterjelöltjük van. Vajnai Attila, a Munkáspárt 2006 országos elnöke szerint olyan képviselőket kell választani, akik meg tudnak majd birkózni azzal, hogy tovább fog éleződni a szociális konfliktus, nő a szegények, nyugdíjasok, munkanélküliek száma.

Tajcs Ferenc, a Munkáspárt 2006 megyei elnöke szerint ma hazánk három millió koldus országa, sokan a rendszerváltáskor Amerikát várták, és Chicagót kapták. Ma hátrányosan megkülönböztetik a cigányokat és a szegényeket. Arra kérte a képviselőjelölteket, hogy tanítsák meg az önkormányzatokat: vegyenek mindenkit emberszámba. A baloldali értékek, a környezetvédelem, a társadalmi béke mellett elkötelezett jelölteket támogatnak, így polgármesterjelöltként Füzesabonyban Gulyás Lászlót, Egerben Tarsoly Józsefet.
Vajnai Attila elnök arra hívta fel a figyelmet: senki ne gondolja, hogy véget értek a szűk esztendők, és vége a szegénységnek. Ma Magyarországon fő a profit, a közszolgáltatásokra egyre kevesebb pénz jut. Ilyen helyzetben nem mindegy, kik a képviselők. Arra kérte a választókat, hogy ne szavazzanak olyanra, aki azt ígéri: a választás után más nap süt rájuk. A Munkáspárt 2006 szerint a válság nem ért véget, sőt egyre többen fognak sorba állni segélyért, egyre több segítséget kérnek majd az önkormányzatoktól.
Gustave Massiah, a francia Kutató- és Információs Központ a Fejlődésért elnöke globális krízisről beszélt. Úgy látja: sokan vannak, akik meg akarják akadályozni egy új világ eljövetelét. Az a képviselőjelöltek feladata is, hogy az ellenállás részeseivé váljanak, s előkészítsenek egy jobb világot. Tarsoly József független polgármesterjelölt szerint az alapvető emberi értékek mentén kell együtt dolgozni az adott településen élőkkel.