Társadalmi felelősségvállalás

Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése címmel az Új Magyarország Fejlesztési Terv részeként 44 millió forintos program indult tavaly áprilisban a Kárpátok Alapítvány, az Életfa Környezetvédő Szövetség és az INNTEK Nonprofit Kft. együttműködésében. A program eredményeként a megyében 30 szervezet komplex támogatása valósulhatott meg és több száz szervezet vehette igénybe a szervezetfejlesztési szolgáltatásokat, képzéseket.

A „Társadalmi Felelősségvállalás Nap – Az ipar napja” programsorozat célja összetett. A hálózatfejlesztés jegyében vállalkozások és civil szervezetek találkozhattak egymással, és kölcsönösen információt gyűjthettek egymás tevékenységéről, a vállalat célkitűzéseiről. A programban résztvevők közösen segítenek hogy a tudás, a tanulás, a természettudományok értékeit, eredményeit megismerhessék a társadalom szereplői.
Heves megyében, egy időben három helyszínen, az egri és a hatvani Boschban, valamint a Visontai Erőműben látták vendégül a cégek a civil szervezetek képviselőit. Egerben két iskola, a Dobó Gimnázium és a Pásztorvölgyi Iskola diákjai vettek részt a Bosch internetes kvízjátékán, így őket is meghívták erre a rendezvényre.
A két iskola értékes természettudományi könyveket, illetve könyvtárbővítésre szóló támogatást vehetett át Mátrai Gézától, a Bosch Rexroth Pneumatika Kft. gazdasági igazgatójától. A másfél éves program szeptember 30-án zárul.