LMP: Tiszta lappal a helyi ügyekért

Tiszta lappal a helyi ügyekért – ezt a címet viseli az LMP egri programja. Dr. Csarnó Ákos, a párt helyi listavezetője azt mondta: szeretnék, ha Eger olyan város lenne, ahol az önkormányzat átlátható, a fenntarthatóság biztosított, a város mindenkié.

Nem komplex elképzelést fogalmaztak meg, hanem stratégiai pontok mentén alakították ki a programjukat – mutatta be az LMP egri programját dr. Csarnó Ákos, a párt egri listavezetője. Stratégiai pontnak tartják az önkormányzat működését, a fenntartható közlekedést, a foglalkoztatást, a kultúrát, az egészségügyet, a turizmust és a környezetvédelmet.
Az LMP egri csoportja kiemelt feladatnak tekinti, hogy ügyeljen arra: az önkormányzati intézmények jól működjenek, és a város érdekeit szolgálják. A párt az egyik sarkalatos pontnak az intézményvezetők kiválasztását tartja, úgy látják, hogy a szakmaiságot sokszor felülírják háttéralkuk, ez a szakmai színvonaltalanság, korrupció, mutyizás melegágya lehet.
Pohl Anette, a 6-os választókerület LMP-s jelöltje a program egészségügyet, prevenciót, sportot érintő pontjairól beszélt. Felvilágosítást, szűrést, 12-14 éves lányoknak HPV-oltást terveznek. Szerepel a programjukban, hogy minden óvodást és iskolást megtanítanának úszni, ehhez viszont még egy fedett medencére van szükség.
Jónak látnák, ha a természetben űzhető sportokra több pénz jutna.
Több közösségi teret szeretnének, ahol akár késő este is eltölthetnék a szabadidejüket az idősebbek és a fiatalok. Az LMP nem tartja elfogadhatónak, hogy nyáron este 9 után kihal a város.
Az LMP programja megtalálható az lmpeger.blog.hu-n