Még egy hónap – Befejezéséhez közeledik a Tetemvár – Vécseyvölgy csapadékvíz beruházás

A rendkívül csapadékos nyári időjárás miatt csúsznak a munkálatok a Tetemvár és a Vécsey-völgy utcákban, emiatt a műszaki átadás tervezett időpontja október 15-re módosult. A munkálatok jelenlegi állásáról és a még várható feladatokról lakossági fórumon számoltak be a városvezetők és a szakemberek.

A beruházás során számos nem várt problémával szembesültek az építők, ráadásul csapadékos időjárás is nehezítette a munkát. A Tetemvár utcai csatornaépítéshez nyitott munkaárok átázott, a munkagödör vízzel telítődött, a csapadék a közutat alámosta. Egy csatorna részben leszakadt és a rézsűvel együtt megcsúszott. A kivitelezés technológiáján is változtatni kellett, emiatt többletfeladatok váltak szükségessé. A pótmunkáknak köszönhetően azonban az eredetileg tervezettnél több minden megvalósul a Tetemvár utcában.
Habis László polgármester elmondta: a 460 milliós uniós programhoz a pótmunkák elvégzésére további 27 milliót kapott a város. Hozzátette: október 30-ig önkormányzati forrásból átépítik a Régi Cifrakapu és a Tetemvár utcai csomópontot, elkészítik a Vécseyvölgy zöldfelület fejlesztési tervét is. Jövő tavasszal helyszíni bejárást tartanak a projekthez kapcsolódó területeken.
A szakemberek remélik az időjárás kegyes lesz majd erőfeszítéseikhez, ellenkező esetben egy-egy esős nap, duplájával növeli meg a kivitelezési határidőt. A hiba- és hiánymentes műszaki átadás időpontját október közepére tervezik.