Labdarúgó NB III: Egri FC – Tura VSK 3-1

A labdarúgó NB III. negyedik fordulójában, hazai pályán 3-1-re nyert az Eger a Tura ellen. Az első félidőben még a vendégek szereztek vezetést, innen fordított a hazai csapat. László István és Lengyel Lajos együttese változatlanul vezeti a bajnoki tabellát.

A mérkőzés elején szinte ötpercenként kerültek helyzetbe az egri csatárok. Ebben különösen Hamar jeleskedett, de a kaput – ekkor még – sajnos nem sikerült eltalálnia. Ahogy ilyenkor lenni szokott, az erősen tartalékos Tura lényegében helyzet nélkül szerezte meg a vezetést. A 29. percben jobbról ívelhették az egri kapu elé a labdát, amit megpróbáltak kivágni a egri védők, de az Ballóhoz pattant, aki fordulásból, négy védő takarásából helyezett a hazai kapuba. A gól láthatóan megfogta az egrieket, az első félidőben még nem született meg az egyenlítő találat. Fordulás után a csereként beállt Kálmán József első labdaérintéséből kilőtte a hosszú alsó sarkot, majd 9 perccel később már egri vezetésnek örülhettek a nézők. Kálmán mesteri indításával Hamar ugrott ki a védők közül és ő is kilőtte a hosszú alsó sarkot – 2-1 az Egernek. A gólgyártás még nem ért véget. A 77. percben a másodpercekkel korábban beállt Aranyos révén egy újabb egri csere lőtt gólt. Ő Romhányi középre tett labdáját bombázta a kapuba. 3-1-re nyert az Eger és őrzi vezető helyét a bajnokságban.
Szombaton 16:30-tól rangadót játszanak idegenben Aranyosék. Az ötödik fordulóban az újonc, de az élmezőnyhöz tartozó Salgótarjánhoz utaznak az egriek.

Labdarúgó NB III. Mátra-csoport, 4. forduló
Egri FC (1. hely) – Tura VSK (11. hely) 3-1 (0-1)
Eger, 250 néző. V.: Baghy Csaba (dr. Szanyi Ádám, Nyekita Brúnó László)
Egri FC: Illyés – Debreceni, Káposzta, Kiskapusi, Szűcs – Vén (Somodi 84.), Zováth, Romhányi, Busai (Kálmán 46.) – Kotula (Aranyos 77.), Hamar . Edzők: László István, Lengyel Lajos.
Tura: Nagy G. – Szabó Á., Sukaj, Nagy Cs., Takács – Blaubacher, Zsolnai (Havasi 63.), Padutsch, Fitt (Bogdán) – Balló (Vernes 80.), Less K. Megbízott edző: Lilik Pál.

G.: Balló (29.), Kálmán (46.), Hamar (55.), Aranyos (77.)
Sárga lap: Szűcs Á. (29.), Padutsch (33.), Romhányi (36.), Blaubacher (39.), Kotula (41.), Nagy Cs. (76.)

További eredmények:
Ózdi FC – Balmazújváros 2-1
Putnok VSE – RAFC 2-3
Rákosmenti KSK – Felsőtárkány 4-1
Balassagyarmat VSE – Hevesi LSC 0-0
Dunakeszi VSE – Vasas II 2-3
FC Tiszaújváros – Monori SE 1-0
Salgótarjáni BTC – Gyöngyösi AK 0-0

5. forduló:
Salgótarján 2010. szeptember 11., szombat, 16:30
Salgótarjáni BTC – Egri FC