Faltól falig felújítják

Késik a Deák Ferenc út rekonstrukciója a munkálatok közben adódott közműfektetési problémák miatt – hangzott el a témában rendezett lakossági fórumon. Az útpályát addig is használhatják a közlekedők, az útfelújítás szeptember közepére készül el.

A lakossági fórumon elhangzott: a Szvorényi utcához hasonlóan faltól falig újul meg ez az útszakasz, 30 gépkocsibejáró, közel 70 parkoló kap új küllemet. A Hadnagy úti kereszteződésben kanyarodó sávot alakítanak ki, a kétoldali aszfaltjárda térkő burkolatot kap, bővítik a közvilágítást, rendezik a zöldterületet, s a páratlan oldalon kerékpárút épül. A több mint 300 millió Ft nagyságú projekthez közel 200 millió Ft támogatást nyert az Önkormányzat. A munkálatok befejezése késik, műszaki okok miatt.
“A feltárásoknál kiderült, hogy a Grónay utca és a Hatvani kapu tér között van egy 10 kilowattos kábel aminek a fektetési mélysége nem megfelelő, a buszmegálló így nem épülhet meg, a kábelt vagy le kell süllyeszteni vagy át kell helyezni. ” – mondta Barna László útügyi ügyintéző.
Ennek költségeit az áramszolgáltató állta. A Hadnagy úti kereszteződésben egy vízvezeték okozott hasonló többletmunkát, illetve késedelmet.
Habis László polgármester elmondta: “az egriek nem tudták, hogy eddig egy állami tulajdonú úton autóztak. Nem kis problémát jelentett, hogy ingyenesen tulajdonba vegyük ezt a hatalmas telket.”
A város vagyona ezzel 30 hektárnyi saját területtel gyarapodott. A munkálatok a tervek szerint szeptember közepén fejeződnek be.