Ösztöndíjas diákok

Húsz itthon tanuló diák és három külföldi intézménybe felvett Heves megyei diák nyert ösztöndíjat a megyei önkormányzattól. A pályázaton a tanulmányi eredményt és a diákok szociális helyzetét vették figyelembe az elbíráláskor.

A Heves Megye Ösztöndíjasa és a Heves Megye Európa Ösztöndíjasa pályázatokon támogatást nyert diákok többsége, 40 százalékuk, humán szakon tanul, őket követik a reál szakosok, a művészeti képzésben résztvevők illetve a pedagógusnak készülők.
A Magyarországon tanulók a mindenkori öregségi nyugdíj harmadát, most 9 500 forintot kapnak havonta, külföldi intézmények hallgatói annak háromszorosához, 86 500 forint támogatáshoz jutnak havonta.
Ez huszonhárom tehetséges fiatalnak jelent segítséget.
Az ösztöndíjakról szóló szerződések aláírásán Sós Tamás, a megyei közgyűlés elnöke úgy fogalmazott: a legjobb befektetés a tanulás, de nem minden család engedheti meg magának, hogy azt finanszírozza, ezt segíti az ösztöndíj. Sós Tamás hozzátette: azt várja, hogy ezek a fiatalok tanulmányaik végeztével visszatérjenek, hozzájárulva a megye fejlődéséhez.