Floorball Európa Kupa-selejtezőben indul az Eszterházy-MEISE

Az elmúlt szezonban az Eszterházy-Mecman Eger csapata nyerte a felnőtt női floorball bajnokságot, így jogot szereztek arra, hogy hazánkat képviseljék a klubcsapatoknak kiírt Európa Kupa versenysorozatban. A kelet-európai selejtező házigazdája idén Magyarország, Érd városa lett. A szerdától vasárnapig tartó eseményen az egri lányok a lengyel, a szlovák és az osztrák bajnokkal mérkőznek.

Egerből eddig a röplabdás lányokon, a férfi vízilabdázókon és az asztaliteniszezőkön kívül nem szerepelt más sportágból csapat az európai szakszövetségek által kiírt kontinentális kupa-sorozatokban. A Hevesi megyeszékhely együttesei közül a magyar bajnok floorballos lányok a következők. Szerdától vasárnapig a Pest megyei Érden játszanak Bartókék a lengyel, a szlovák és az osztrák bajnokkal. A grúzok vízumproblémák miatt nem vesznek részt a selejtezőben. Csak 12 játékost, vagyis lényegében két sort küldhet pályára Leitner Tamás, mivel a legfiatalabbakat a nemzetközi szövetség nem engedi pályára lépni, ráadásul a csapat legjobbja, Suszták Nóra is hiányzik, aki Svédországban tanul.
Előzetesen a lengyel bajnok tűnik a legnehezebb ellenfélnek. Tavaly ők 10-3-ra verték a Phonixet, de a szlovákoknál is több válogatott játékos szerepel.
Az egri lányok augusztus elejétől edzésben vannak. Utolsó felkészülési mérkőzésüket Kartalon, a helyi Neumann ellen játszották, míg az utolsó edzést hétfőn tartották a Hunyadi tornatermében. Mivel a csoportkör mérkőzéseit késő délután, vagy este játsszák, ezért a meccsek után hazajönnek Egerbe. Szombaton a 3. helyért, míg vasárnap a döntőben bizonyíthatnak a csapatok. A férfiaknál a Dunai Krokodilok képviselik Magyarországot.

A Női Floorbal Európa Kupa kelet-európai selejtezőjének programja:

Résztvevő csapatok:
GGS ENERGA Olimpia Osowa /Gdańsk-Osowa / (POL)
Eszterházy-Mecman Eger Innebandy SE /Eger/ (HUN)
NTS FK-ZŠ Nemšová /Nemšová/ (SVK)
TVZ Wikings Zell am See /Zell am See/ (AUT)

Az egriek programja:
Szerda, 2010. augusztus 25.
Energa Olimpia (POL) – Eszterházy-MEISE 13-4 (2-2, 2-2, 9-0)
Egri gólszerzők: Krecz, Csutorás, Balla, Bartók
Az egri csapat legjobbja: Kis Nikoletta (kapus)

Csütörtök, 2010. augusztus 26.
17:30 Eszterházy-MEISE – Nemšová (SVK)

Péntek, 2010. augusztus 27.
20:00 Eszterházy-MEISE – TVZ Wikings (AUT)

Szombat, 2010. augusztus 28.
13:45 Bronzmeccs: 3. helyezett – 4. helyezett – itt akkor játszik az Eger,
ha a szerda-pénteki meccsek után a 3-4. helyen végez

Vasárnap, 2010. augusztus 29.
11:15 Döntő: 1. helyezett – 2. helyezett – itt akkor játszik az Eger, ha a
szerda-pénteki meccsek után az 1-2. helyen végez

A selejtezőre nevezett egri csapat:
Kis Nikoletta – kapus; Antal Gabriella, Balla Zsófia, Bartók Boglárka, Csutorás Henrietta, Dudás Eszter, Gulyás Csilla, Hegyi Karolina, Karácsony Liza, Krecz Veronika, Leitner Nóra, Simon Alexandra – mezőnyjátékosok. Edző: Leitner Tamás.

A tavalyi bajnokcsapatból hiányzik: Kovács Zsófia – kapus; Ambrus Katalin, Horkai Boglárka, Kiss Dorina, Suszták Nóra, Vladár Veronika – mezőnyjátékosok.