Uniós úton Bélapátfalván

Csaknem egy kilométer hosszú gyűjtőutat adtak át Bélapátfalván. Az út háromnegyede teljesen új, eddig ezen a szakaszon egyáltalán nem volt szilárd burkolat. A városban ezzel a beruházással elérték, hogy már csak egyetlen utcájuk maradt, amelynek nincs szilárd burkolata.

Felújították és szélesítették a Kossuth Lajos utcát, szilárd burkolatot kapott a Móricz Zsigmond utca. A gyűjtőút lehetővé teszi, hogy az a 120 család, amelyik a Móricz Zsigmond, a Jókai vagy az Arany János utcában lakik, könnyen meg tudja közelíteni a város főutcáját és Egert. Eddig szinte nem létező úton közlekedtek gyalog és autóval, hóban, sárban.
Mező Albinné, az egyik ottani bolt vezetője azt mesélte: amikor a gyerekei kicsik voltak, ölben hordta őket, úgy, hogy váltócipőt is vinni kellett mindig magukkal. Eddig csak sár meg víz volt, örülnek az útfelújításnak – mondta.
A polgármester, Ferencz Péter szerint szükség volt a beruházásra. Nem tekinti azonban lezártnak a fejlesztést, úgy látja, ez csak az első ütem volt, folytatni kell a munkát. Több utca is van még, ahol meg kell oldani a felszíni vízelvezetést, egy utcában pedig a sérült aszfaltozást kellene javítani.
A 223 méter felújításhoz és a 664 méter új út építéséhez az Észak-magyarországi Regionális Operatív Programból 53 és fél millió forintot kapott a település, azt egészítette ki az Önerő Alap 3 millióval. A beruházás összköltsége megközelíti a 60 millió forintot.