Városvédők a városfelújítás ellen

A belváros átalakítása ellen tiltakozik az Egri Városvédő Polgárok néven két hete alakult civil szervezet. Mint mondták, a tervezett beruházásokkal, mint a Dobó tér átalakítása, vagy az Ifjúsági Házba költöző Kepes Központ, illetve az Agóra felépítése, nem értenek egyet, szerintük azok nem illeszkednek Eger barokk arculatához, szellemiségéhez, ezért a folyamat azonnali leállítását és közmeghallgatás megrendezését követelik a városvezetéstől.

Aláírásgyűjtést, illetve közmeghallgatást kezdeményeznek a városvédők, annak érdekében, hogy ne valósuljon meg a belváros tervezett felújítása, ne épülhessen mélygarázs a Dobó tér alatt, amely, mint dr. Pócs Alfréd fogalmazott, szakrális hely, maradjanak helyükön az ott lévő szobrok.
Szerintük nincs átfogó kulturális koncepciója a városnak, a civilek nem kaptak megfelelő tájékoztatást a felújítási tervekről.
A szervezet nevében Kelemen Csaba azt a kérdést tette föl, hogy miből futja majd a városnak az Agóra éves 600 milliós fenntartási költsége, Szűcs Lajos, a Magyarok Szövetsége elnöke pedig úgy vélekedik, hogy nem megújul, hanem átalakul a város, amelyet az utóbbi évtizedekben le akartak rombolni a politikusok.