Mindenki tehetséges valamiben – tehetséggondozó projekt indult

Csaknem tízmillió forintot nyert pályázaton tehetségsegítő hálózati együttműködés kialakítására a megye Pedagógiai Szakmai és Közművelődési Intézménye. A projekt elsősorban a a tehetségsegítőket célozza.

A Pedagógiai Szakmai és Közművelődési Intézmény jogelődei, a pedagógiai intézet és a Bartakovics Béla Művelődési Központ évtizedek óta fontosnak tartották a tehetséggondozást, tehetségfejlesztést – hangzott el a projektnyitó konferencián. 2009-ben tehetségpontként regisztrálták az intézményt, s kidolgoztak egy 30 órás akkreditált pedagógus-továbbképző programot tehetségsegítőknek.
Most a csaknem 10 milliós pályázati támogatás lehetőséget nyújt, hogy segítsék a tehetséggondozó pedagógusok munkáját, tudatosabbá tegyék a tehetségek felkutatását, inspiráljanak a tehetséggondozásra. Létrehozzák a megyei tehetségsegítő tanácsot.
A projekt egyéves időtartama alatt szerveznek öt tehetségnapot, pedagógusoknak akkreditált továbbképzést, versenyeket, szakmai konzultációkat. Adatbázist állítanak össze, tehetségdiagnosztikai eszközöket fejlesztenek ki. A Pedagógiai Szakmai és Közművelődési Intézmény munkáját 17 együttműködő partner segíti.