Megyénkben is megalakult a Magyar Nemzeti Gárda

Sem a formaruha, sem a tevékenység nem hasonlít a Magyar Gárdáéhoz – ezt mondta Ferenczi Henrik a megyében szerveződő Magyar Nemzeti Gárdáról. Nincs tagnyilvántartásuk, más a tevékenységük. Az újonnan szerveződő mozgalom közösen gyűjtött a Jobbikkal az árvízkárosultaknak. Bognár Ignác, a Jobbik elnöke elmondta: határon kívülre is visznek támogatást.

Egerben is megalakult a Magyar Nemzeti Gárda, a megyében körülbelül 80-90 tagja van. Pontos taglétszámot nem tudni, mert ez a gárda a magánszemélyek olyan közössége, amely nem rendszeresen működik, s nincs tagnyilvántartásuk. A jelképük a Rákóczi-zászló lesz, formaruhájuk sem hasonlít a betiltott Magyar Gárdáéhoz: terep színű nadrág, zöld felső és sapka – mondta Ferenczi Henrik megyei szervező.
Felhívják majd a figyelmet a jogtalanságra, továbbra is ott lesznek a véradásokon, a ha szükséges, a gátakon. Ha a magyarokat bántják, és a rendőrség nem lép közbe, spontán demonstrációkat szervez majd a Magyar Nemzeti Gárda. Együtt gyűjtöttek több szervezettel és a Jobbikkal az árvízkárosultak megsegítésére. Szeretnék Egerben felállítani az országzászlót.
Bognár Ignác, a Jobbik városi elnöke arról beszélt, hogy a Jobbik ott segít, ahol szükséges. A párt képviselői tettek is már a kilakoltatások ellen, amelyek sajnos folytatódnak, hiába ígértek moratóriumot. Kint voltak a gátakon, gyűjtöttek az árvízkárosultaknak.Most az Ung vidékére, Dobóruszkára visznek segítséget, az ottani árvízkárosultaknak.
Ezzel is jelzik, hogy ők továbbra is Kárpát-medencében gondolkodnak. Bognár Ignác nehezményezte, hogy bár pártjuk a 2. erő a megyében, a megyei lap nem tudósított a Trianon-megemlékezésükről.
A megyében egyébként működik a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület, de amíg a tagok nem teszik le a vizsgát, az utcákon nem találkozhatunk velük.