Hatalmi arrogancia és kétharmados gőg

Győzelmi mámorában a Fidesz magáévá tette a hatalmi arroganciát, kétharmados gőgjük nem engedi, hogy elfogadják más pártok indítványait – mondta Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője. A Jobbik szerette volna ugyanis kiterjeszteni a Btk. szigorítását, a fokozott védelmet a pedagógusokon kívül a szociális területen, az egészségügyben és a gyerekvédelemben dolgozókra is. A Jobbik szerint Fidesz a javaslatukat lesöpörte, napirendre sem tűzte.

Örülnek, hogy a Fidesz-KDNP megszigorította a Btk.-t, és a pedagógusok nagyobb védelmet kapnak, de értetlenül állnak az előtt, hogy a Fidesz érdemi vita nélkül lesöpörte a Jobbik javaslatát, amely arról szólt: más közfeladatot ellátók is kapjanak legalább ekkora védelmet. Módosító javaslatukat racionális magyarázat nélkül napirendre sem tűzték a parlamentben – mondta Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője. Számára ez azt idézi, ami a Gyurcsány-kormányt jellemezte: a hatalmi arroganciát, csak ez most – a Fidesz esetében – kétharmados gőggel párosul – mondta a jobbikos politikus.
Szerintük a pedagógusokkal együtt a szociális területen, a gyerekvédelemben és az egészségügyben dolgozókat is megilletné a fokozott védelem. Heves megyében tízezer embert érintene a Jobbik javaslata.
A sajtótájékoztatón mutatkozott be Gyulai Katalin, aki június 1-jétől a városi közgyűlés tagja. Az Összefogás Egy Jobb Egerért választási szövetség listáján ő követte a lemondott Sneider Tamást. A Jobbik tiltja a politikai álláshalmozást, így az országgyűlési képviselő Sneider nem lehet a közgyűlés tagja is.
Egyedül nehéz lesz dolgoznia – mondta Gyulai Katalin -, de számít a Jobbik tagjainak segítségére.