Negyvenéves a Skoda Coupé – találkozó Egerben

Hetedik alkalommal találkoztak Egerben a Skoda Coupék, farhűtős és régi Skodák. Az idei túrát tanulmányi versennyel kötötte össze a szervező Skoda 110-R Coupé Baráti Kör; a versenyzők többek között gépjármű-fenntartásból,  -szerkezettanból, cseh nyelvből oldottak meg feladatokat. Vasárnap a városban vonultak fel a Skodák.

1972-ben, ét évvel a gyártás megkezdése után érkeztek az első Coupék Magyarországra.  Az idei Skoda Coupé, farhűtős és régi Skoda találkozót is a negyvenéves születésnap jegyében szervezték.
A 150 kilométeres bükki túra után vasárnap a városban vonultak fel a Skodák: Coupék, Rapidok, Favoritok, Feliciák és Octáviák. A szlovákiai Vágsellyéről érkezett Gyurovszky László szerint a Skoda nem választás, inkább sors – egyszerűen ilyen volt az embernek. Szerinte két Skodának volt kultusza: a 110-R-nek és egy korábbi sportkocsinak, az Octáviának. Tavaly is járt az egri találkozón, most egy 110-R Coupével érkezett.
A várban mintegy harminc cseh autó mutatkozott be. A Coupé a legritkább Skoda, hazánkba alig több mint nyolcszázat hoztak be, ma már csak körülbelül száz darab van belőle.