Egri delegáció Kárpátalján

Az egri ruszin kisebbségi önkormányzat szervezésében 11 fős delegáció utazott Egerből Kárpátaljára a hétvégén. A három napos látogatás célja, testvérvárosi kapcsolat kialakítása Munkács városával. Az erről szóló szerződés részleteiről Szeleczki János alpolgármester és Lengyel Zoltán, Munkács polgármestere tárgyalt a munkácsi városházán.

Egernek már tíz testvérvárosa van, de Kárpátaljával még nem sikerült ilyen szintű kapcsolatot kialakítania. A helyi ruszin kisebbség 2007-ben kezdeményezte a Munkáccsal való testvérvárosi kapcsolat felvételét, melyet az egri önkormányzat is örömmel fogadott. Az együttműködés előkészítésre május 14. és 16. között egri delegáció utazott Munkácsra és környékére. A szerződés tervezetet személyesen adta át Eger alpolgármestere és egyúttal meghívta városunkba a munkácsi önkormányzat képviselőit.

Lengyel Zoltán, Munkács polgármestere reményét fejezte ki, hogy a két város együttműködése gyümölcsöző lesz és a közös gazdasági és kulturális projektekkel sikerül uniós forráshoz jutni.

A testvérvárosi szerződést idén augusztus 20-án írják alá, ünnepélyes keretek között az egri városházán.