Kerékpárút – lakossági bejelentések

A városi kerékpárút több szakaszán hiányos a közvilágítás. A Rákóczi úti aluljárónál a nyugati oldalon hiányzik a kerékpárutat lezáró vassorompó, így azt az oldalt az Eger-patak áradása esetén nem lehet lezárni. Ezekre a hiányosságokra lakossági bejelentés hívta fel a figyelmet.

A heves esti esőzések miatt ismét megemelkedett az Eger-patak vízszintje. A kerékpárút Rákóczi utca alatti részét, a kerékpáros aluljárót elöntötte a patak, jelentős mennyiségű hordalék került az útra. Ilyenkor a Városüzemeltetési Csoport munkatársai sorompóval is lezárják ezt az útszakaszt. Ezt jelenleg csak a keleti oldalon lehet megtenni, a nyugati oldalon – lassan egy éve – hiányzik a sorompó. Ezen kívül itt több helyen hiányos a közvilágítás: van ahol a lámpatesteket teljesen szétverték, máshol csak az izzókat kellene kicserélni.
Lakossági bejelentésekkel közvetlenül a közművek kezelőihez is lehet fordulni, de amennyiben ez nem lehetséges a Városüzemeltetési Csoport munkatársait (Tel.: 36/523-743, 36/523-747) érdemes megkeresni. A kerékpárút biztonságos lezárása érdekében a Bükk sétány felőli oldalon valószínűleg előbbre helyezik a sorompót. Az aluljáróban felgyülemlett hordalékot általában az áradás után néhány nappal eltakarítják.