Tisztán szeretem

Egy hét múlva, szombaton a börtön és a tévé szervezésében az Eger-patakot takarítja több szervezet. Aki csatlakozni szeretne az akcióhoz, gumicsizmát és gereblyét hozzon magával. A pataktakarítás is része lesz a megyei büntetés-végrehajtási intézet kétnapos országos konferenciájának, amely a Börtön a városért programot népszerűsíti.

Május 7-én és 8-án lesz az az országos konferencia, amely lezárja a börtön újabb, az Országos Bűnmegelőzési Bizottság által támogatott projektjét. A pályázati támogatásból a Börtön a városért programot népszerűsítették, most a konferencián, amelyen részt vesz az országos parancsnok és a miniszter is, arról tárgyalnak majd az ország börtönparancsnokai, hogyan lehet kiterjeszteni az egri intézet által indított programot.
Pénteken a konferencia résztvevői egy rendhagyó Börtön a városért programot látogatnak meg, az Érsekkertben, a Múzsák ligetében mutatják be a rabok, hogy nem csak takarítani tudnak, hanem képesek szakmunkát is végezni. A Városgondozás virágokat ad, ezeket ültetik el a rabok, aki pedig parkgondozói képesítést szerzett, a fűnyírót használja majd.
Szombaton, május 8-án 9 órától regisztrálhatnak az érsekkerti Zenepavilonnál azok, akik szeretnének részt venni a börtön és a TV Eger második közös takarítási akciójában. Most az Eger-patak környékének és medrének megtisztítása a cél.
A szombati takarítás 10 órakor kezdődik, a szakmai irányítást a Városgondozás vállalta. Ők adják a konténereket, elszállítják a szemetet Arra kérik az önként jelentkezőket, gumicsizmát és gereblyét hozzanak magukkal. A pataktakarításban résztvevők zsákot, kesztyűt és Tisztán szeretem feliratú pólókat kapnak.