Tíz szoborfülkét szeretnének díszíteni a városszépítők

Kidíszítették a sétálóutca egyik épületének szoborfülkéit a városszépítők. A mintegy 800 ezer forintos összeghez hozzájárult az önkormányzat, kaptak támogatást is és vállalkozók térítésmentesen állványozták fel az épületet és festették le az utcafrontot. A cukrászda tulajdonosa a díszkivilágítást vállalta.

A Városszépítő Egyesület három éve vállalta, hogy az üresen álló szoborfülkéket díszítteti. A programot ezek felkutatásával kezdték, majd helyszíni bejárást tartottak. Tíz olyan épületet találtak, ahol üresen állnak a szoborfülkék.
A nem műemlék épületet szecessziós mintával díszítették. A cukrászda tulajdonosa vállalta az épület díszkivilágítását. Az átadó ünnepségen Szeleczki János alpolgármester megköszönte az egyesületnek az értékteremtő munkát és a támogatóknak a segítséget a város szépítéséhez. A Városszépítő Egyesület tavaly másfél millió forintot fordított programjainak megvalósítására. Kaptak segítséget az önkormányzattól, támogatóktól és pályázaton is nyertek. Ebben az évben köztéri alkotásokat szeretnének felújítani, szökőkutakat is terveznek. Emléktáblát helyeznek el Soós Imre, néhai levéltár igazgató lakóházának falán.