Fogyasztóvédelmi program

A fogyasztóvédelmi ismeretek iskolai oktatását segíti elő az a program, amelyre 64 millió forintos pályázati támogatást nyert el az egri székhelyű Közép-Európai Fogyasztóvédelmi Egyesület. A témához kapcsolódva Egerbe érkezett az Így fogyasztunk mi című fotókiállítás, amely a főiskola „B” épületében látható.

A Közép-Európai Fogyasztóvédelmi Egyesület és a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete tavaly indította a programot, amelyben Egerben az Arany János Általános Iskola és a Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközépiskola vett részt. A diákok segítségével nyolc modulból álló oktatási anyagot állítottak össze, amely az iskolai tantárgyakhoz igazodva tartalmaz fogyasztóvédelmi ismereteket, a legkülönbözőbb témákban.
A projekt fő célja, kialakítsa a tudatos fogyasztóvédelmi magatartást a fiatalokban, annak fontosságát erősítse a köztudatban.
A programhoz kapcsolódva fotópályázatot írtak ki a témában Így fogyasztunk mi címmel, amelyre több száz kép érkezett. A legjobb alkotások most Egerben láthatók a főiskola Egészségház úti épületében.