Hétvégi vízilabda

Már csak egy győzelem kell a bajnoki döntőhöz a ZF-Eger férfi vízilabdásainak. A nőknél már biztos, hogy harmadik helynél rosszabb nem lehet a csapat. A másodosztályban első győzelmét aratta a felsőházban a Főiskola, míg a Vízmű idegenben kapott ki egy góllal.

A hétvégén a férfi vízilabda OB I-ben is elkezdődött a rájátszás. A ZF-Eger a döntőbejutásért az FTC-vel mérkőzik, míg a Vasas a Szegeddel. A csapatok magukkal hozták az alapszakaszban egymás ellen megszerzett pontokat így az Eger – FTC meccs 4-1-ről a Vasas- Szeged összecsapás 1-4-ről indult. A rájátszás első körében magabiztos egri siker született a Bitskeyben, és a Vasas is viszonylag simán behúzta az első találkozót a szegediek ellen, így az Egernek már csak egy győzelem kell a 10 pont megszerzéséig tartó elődöntőben, míg a másik párban 4-4 az állás. A második kör szerdán lesz, amikor az egriek a Népligetben szerepelnek.
Férfi vízilabda OB I., elődöntő, 1. mérkőzés
Eger, Bitskey uszoda, 800 néző. V: Kiszelly Gábor, Horváth Csaba
ZF-Eger – FTC Fisher Klíma 11–6 (3–1, 2–2, 3–1, 3–2)
Eger: Szécsi – Hegedüs, Feltham 2, Sántavy, Biros 2, Graham 3, Bárány 1. Cserék: Valics (kapus), Kovács G., Binder 2, Varga II. Zs. 1, Erdélyi, Bundschuh, Hárai. Edző: Gerendás György, Tóth Kálmán.
FTC: Jászberényi – Weszelovszky 2, Georgescu 1, Babay, Tóth M. 1, Mátyás, Balatoni. Cserék: Steinmetz B., Czigány 1, Máthé, Tóth B. 1. Edző: Godova Gábor

Gól – emberelőnyből: 10/1, ill. 6/3
Ötméteresből: 2/2, ill. 1/0
Kipontozódott: Balatoni (26. p.)
A 10 pontig tartó párharc állása: 7–1 az Eger javára
A másik párban: Vasas – Szeged 7-5 /Összesítésben 4-4/

A női felsőházban is egri győzelem született. Kelemen Attila lányai hat góllal verték az Újpestet, így szinte már most, három fordulóval a bajnokság zárása előtt borítékolható, hogy harmadik helynél rosszabb nem lehet az Eger. Az esetleges második helyhez május elsején mindenképpen le kell győzni hazai pályán a Szentest.
Újpest – ZF-Eger 10-16

A férfi vízilabda OB I-ben a felsőházban érdekelt Főiskola először nyert a bajnokságnak ebben a szakaszában. A szenvedő fél a Szegedi Vízipóló Suli volt. Chilkóék 5 góllal verték riválisukat. Az alsóházi Vízmű ezzel szemben egy góllal maradt alul Hódmezővásárhelyen. A Főiskola és a Vízmű is legközelebb május elsején itthon játszik a Bárány uszodában. A Főiskola a KSI-t, míg a Vízmű a Kaposvárt fogadja.
EKF-EgerFood-Imola – Szegedi VPS 11-6
Hódmezővásárhelyi VSC – Egri Vízmű 10-9