ZF-Eger – Dunaújváros 9-13, ZF-Eger – OSC 15-9

Férfi és női OB I-es vízilabda csaptunk az elmúlt hétvégén hazai pályán fogadta soros ellenfelét. A nők kikaptak a Dunaújvárostól, míg a már a rájátszásra készülő férfiak – több újoncot is avatva – biztosan győztek az OSC ellen.

Szombaton az Egri Vízilabda Klub mindkét OB I-es vízilabda csapata itthon játszott. Elsőként a nők szálltak vízbe az idén már egyszer legyőzött Dunaújváros ellen. A felsőházban érdekelt csapatok csatájában az első negyedben állva hagyták az egrieket a vendégek. 6-2-re nyerték azt a játékrészt az újvárosiak, amivel lényegében el is dőlt a meccs. Nem volt elég erő Kelemen Attila lányaiban, hogy ledolgozzák ezt a különbséget. 13-9-re nyert a Dunaújváros, vagyis most már biztos, hogy a harmadik hely megszerzése lehet a reális cél, ehhez pedig az Újpestet kell még kétszer legyőzni.
A férfiaknál az alapszakasz utolsó mérkőzésén az utolsó előtti OSC-t fogadta az Eger. Gerendás György és Tóth Kálmán edzők erre a meccsre pihenőt adtak Szécsinek, Grahamnek, Báránynak, Bindernek, Hárainak és Birosnak, így az ifik közül először szerepelt a felnőttek között Madaras Márkó és Takács János. A fiatalok éltek a lehetőséggel, 15-9-re verték az OSC felnőtt csapatát. Közben 1997 után újra egri színekben lőtt Madaras-góloknak is örülhettünk, mivel Madaras Márkó, a Reccóban játszó Norbert öccse első OB I-es meccsén háromszor is bevette a vendégek kapuját. Szombaton kezdődnek a rájátszás küzdelmei. Az Eger az FTC-vel mérkőzik a 10 pont megszerzéséig tartó elődöntőben, ami 4-1-es egri előnyről indul. Az első meccs Egerben lesz, szombaton 16:15-től.