Adományokból életmentő  eszközök

Több mint félmillió forint gyűlt össze az egri Round Table Maci-akcióján. Az adományokból hordágyat, vákuummatracot, sürgősségi táskát vásároltak, a felszerelést átadták az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoportnak.

Civilek fogtak össze egy jó, egy közös cél érdekében – fogalmazott Kun Frigyes, a Round Table egri elnöke.  Hat éve szerveznek karácsony előtt Maci-akciót. Olyan szervezetnek adományozzák általában a befolyt összeget, amely nehéz sorsú gyerekekkel vagy életmentéssel foglakozik. Már a gyűjtéskor megvolt a cél: idén is az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoportot támogatják. Úgy vélik a Round Table tagjai: ha rajtuk segítenek, a város lakóinak is segítséget nyújtanak.
Hogy milyen eszközöket vásároljanak a speciális mentőknek, előre egyeztették.  Most félmillió forint gyűlt össze, hordágyat, vákuummatracot, sürgősségi táskát vásároltak a speciális mentőknek.
A speciális mentőcsoport többnyire eltűnt személyek keresésében, műszaki mentésben vesz részt, rendezvényeket biztosítanak, tüzet oltanak. A most kapott felszerelés arra jó, hogy amíg a mentők megérkeznek, stabilizálják a sérültek állapotát. A speciális mentők vezetője azt mondja: nagy segítséget jelentene nekik egy kamerával felszerelt modellrepülő; ez rendkívüli módon gyorsítaná az eltűntek felkutatását.