Tiltakozás a Hírlap ellen

Emlékeztetőt adott át a Hatvannégy Vármegye a Heves Megyei Hírlapnak; olyan idézeteket ragadtak ki a napilap választási kódexéből, amelyek a kiegyensúlyozott tájékoztatásról, és az esélyegyenlőségről szólnak. Problémájuk az, hogy a Hírlapban nem jelent meg a Jobbik múlt hétvégi körcsarnokbeli nagygyűléséről írás. A nagygyűlést Vona Gábor pártelnök és Morvai Krisztina tartotta.

Varga Ottó, a Heves Megyei Hírlap kiadóvezető – főszerkesztője elmondta: a kampányidőszak előtt a médium a Jobbikkal is kötött megállapodást, ebben az áll: a Hírlap pártonként két eseményről tudósít; de csak abban az esetben, ha a párt ezt a kapcsolattartón keresztül kéri, aki kizárólag jogosult arra, hogy a kódexben szereplő megjelenéseket egyeztesse a Hírlap kapcsolattartójával. Ezt meg is tette valamennyi párt.
A körcsarnokbeli rendezvényről kért előzetes választási hír a kapcsolattartótól érkezett, meg is jelent a lapban. Ám azt már senki nem jelezte, hogy ez lenne a párt vezető választási cikke a Heves megyei Hírlapban – mondja a főszerkesztő. Így a szerkesztőség nem vett részt a rendezvényen.
A demonstráción ezt el is mondták a résztvevők képviselőjének, hozzátéve, hogy a Jobbik számára a megjelenési lehetőség továbbra is adott a kampánycsend napjáig. A Jobbik kapcsolattartója, kampányfőnöke azt mondta: nem írnak alá több megállapodást, mert vannak kibúvók.