Emlékeztek az antifasiszták

A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége 65 éves fennállása alkalmából adott át kitüntetéseket. Heves megyében öten részesültek az elismerésben, köztük Viczián Zoltán, a szervezet megyei elnöke és dr. Nagy Imre szocialista országgyűlési képviselőjelölt.

Az antifasiszták szerint a független, szabad, demokratikus Magyarországért harcoltak azok a katonák, rendőrök és ellenállók, akik a II. világháborúban és azt megelőzően fegyveresen vagy politikai eszközökkel léptek föl a fasizmus ellen. Mint Viczián Zoltán megyei elnök mondta, szomorúnak tartják, hogy a felszabadulás egri ünnepét nem tartotta meg a város, nem csak a sztálini rendszer áldozataira, hanem április 4-re is emlékezni kellene.
Dr. Nagy Imre országgyűlési képviselő, aki maga is kapott emlékérmet, úgy fogalmazott: méltatlanul keveset foglalkozunk azokkal az emberekkel, akik az elmúlt hetven évben a demokráciáért küzdöttek.
Dr. Nagy Imre hozzátette: a huszadik század legnagyobb bűne volt, hogy milliókat gyilkoltak meg faji, politikai megkülönböztetés alapján.