Megállapodás készül az önkormányzat és a civilek között

A helyi társadalomfejlesztési programjának alapelveiről, a civilek és az önkormányzat között készülő megállapodásról tárgyalt az Egri Civil Kerekasztal. A megállapodás hamarosan a közgyűlés elé kerül.

Rendkívül intenzív munkát végeznek a civilek, egyik esemény a másikat éri – mondta a Civil Kerekasztal ülésén Habis László polgármester. Szeretné, ha minél hamarabb megkötnék az önkormányzat és a civil szféra megállapodását, s szerencsésnek tartaná, ha ez tavasszal a közgyűlés elé is kerülne.
A megállapodás értelmében a civilek részt vesznek majd a döntés-előkészítésekben, szabályozza, hogy a civilek megfelelő információkhoz juthassanak. Tartalmazza a közös kommunikációt, de szól a pénzügyi feltételek megteremtéséről is – ennek mikéntjéről közösen gondolkodnak a civilek és az önkormányzat.
A kerekasztal ülésén a helyi társadalomfejlesztési program alapelveiről is tárgyaltak. A szervezetek programot írnak az integrált városfejlesztési stratégiához; a Civil Kerekasztal megfogalmazta a javaslatokat, elküldte a városnak.