Hivatalos látogatása második napján Egerbe érkezett Mongólia miniszterelnöke. Egert azért választották, mert sok mongol tanul és dolgozik városunkban, és az egri borok híre Mongóliáig is eljutott – mondta a miniszterelnök.

Az Egerbe érkező mongol delegációt elsőként Sós Tamás, a megyei közgyűlés elnöke fogadta. A miniszterelnök kiemelte: Mongóliáig eljutott az egri borok híre. Hallotta azt is, hogy honfitársai közül sokan dolgoznak, tanulnak Egerben.
Habis László nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy a miniszterelnök magyarországi programjába az egri látogatást is beiktatta. Eger nyitott a nemzetközi együttműködésekre – hangsúlyozta a polgármester -, készen állnak minden javaslat befogadására, megbeszélésére.
A mongol miniszterelnöknek leginkább az tetszett, hogy Eger megőrizte a férfias helytállás hagyományt, s az, hogy ezt a helytállást a mai fiatalok előtt is sikerült példává tenni.
Tegnap a magyar miniszterelnökkel és a köztársasági elnökkel találkozott Batbold mongol miniszterelnök, a két főváros együttműködéséről írt alá szerződést Ulanbator kormányzója és a főpolgármester.
A látogatást különleges időpontra tették: a magyar -mongol nemzetközi kapcsolatok felvételének 60. évfordulójára.

Hasonló cikkek