Világrekorder játékvezető

Csernyi Géza, a 78 éves egri labdarúgó játékvezető a napokban kapta meg a Guinness Rekordok Könyvétől azt az értesítést, hogy elfogadták és hitelesítették világrekordját. Ezek szerint Csernyi Géza 57 éven át működött sípmesterként, ami a világon egyedülálló eredmény. Ebből az alkalomból, március 17-én rendezik az Egri FC – NB II-es ligaválogatott mérkőzést, melynek első 15 percét az ünnepelt vezeti majd.

Az eseménnyel kapcsolatban Szeleczki János alpolgármester tájékoztatta a sajtó képviselőit. A Csernyi Géza tiszteletére rendezett mérkőzés helyszíne egyelőre még nem tisztázott, viszont az már biztos, hogy az MLSZ részéről Mészöly Kálmán és Dunai Antal, valamint Kutasi Róbert, az NB II-es bizottság vezetője és Bucsik István, az NB II-es válogatott technikai vezetője is jelen lesz az eseményen, ahol a város vezetői is köszöntik a világrekorder játékvezetőt.
További jó hír a megyeszékhelyi labdarúgással kapcsolatban, hogy a nyugodt és eredményes munkára nem csak az MLSZ-nél figyeltek fel, hanem a befektetők is érdeklődnek a csapat iránt.
Az uniós pályázatokban megjelent a sportcélú fejlesztések lehetősége, folyamatban van a stadionban a rekortán pálya tervezése és nem tett le a város arról, hogy ha a források lehetővé teszik, jelentős fejlesztés valósuljon meg a Városi Stadionban, vagy akár egy újabb stadion épüljön a Nagylapos területén.