Változtak a KRESZ szabályok

Tavaly a megye útjain 466 baleset történt, ez 8%-al kevesebb, mint 2008-ban. Csökkent a halálos és a súlyos sérüléses baleset száma is. A megye tavalyi baleseti helyzetéről és a megváltozott KRESZ szabályokról tájékoztatták a rendőrségen a Közlekedési Klub tagjait.

Tavaly a megye útjain csökkent a közlekedési balesetek száma. Kevesebb volt a halálos, a súlyos és a könnyű sérüléses esetek száma is. A baleseti okokat tekintve lényeges változás nem történt, első helyen szerepel a gyorshajtás , amit az elsőbbségi szabályok be nem tartása követ. A kapitányságok adatai hasonlóak, kivéve az Egri Rendőrkapitányságot, ahol 32%-al emelkedett a mutató, 30-an okoztak balesetet, ittasan. Január 1-től több, mint 60 pontban változtak a közúti közlekedés szabályai. Az új KRESZ pontosítja a rendszámmal kapcsolatos rendelkezéseket, lesznek új közúti és kiegészítő jelzőtáblák.
Vasúti átjárót, az új szabályozás szerint csak fokozott óvatossággal szabad megközelíteni, megszűnt a sebességkorlátozás. Az új KRESZ megismerése és elsajátítása mindenkinek kötelező, hiszen csak így lehet részt venni a közlekedésben.