Horváth László közleménye

Pétervásárán kedden este tömegverekedés tört ki. Motorosfűrésszel és szamurájkardokkal támadt egymásra két csoport. A történtekkel kapcsolatban Horváth László a Fidesz Magyar Polgári Szövetség képviselő-jelöltje közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe.

PÉTERVÁSÁRA: A KÖZBIZTONSÁG VÉGE NEM HAZUGSÁG ÉS NEM IS CSENDŐRSÉG KELL, HANEM ERŐS RENDŐRSÉG

Sajtóközlemény | 2010. február 3.

Az elképesztő hírt mindenütt olvashattuk, hallhattuk: Pétervásárán szamurájkardokkal és láncfűrészekkel esett egymásnak két társaság. A tömeget csak figyelmeztető lövésekkel sikerült megfékezni, de még ma is feszült a helyzet. A településre kommandósokat vezényeltek. Valószínűsíthető, hogy valamiféle pénzügyi vita, illegális kölcsönügylet, uzsora állhat a történtek hátterében.
Ez az, amikor az ember azt mondja: nincs tovább, ennél lejjebb már nem süllyedhetünk. A többségen eluralkodik a félelem és a megdöbbenés. Mára egyszerűen eltűnt a közbiztonság, csak fiktív közbiztonságról beszélhetünk. Most már tényleg nem tudjuk, minek higgyünk, a fülünknek vagy a szemünknek: mert amit hallunk, azt nem látjuk, amit látunk, azt nem halljuk. Korábban külön kiadványon, napjainkban újabb hirdetéseken önmagát az úgymond ,,növekvő közbiztonsággal” próbálja népszerűsíteni a kormány és a szocialista párt. Azt ígérik, megerősítik a települések rendjét, ,,harcmodort váltanak” a bűnözéssel szemben, céljuk, hogy a rend fenntartói, a rendőrök, polgárőrök és településőrök minél közelebb legyenek a polgárokhoz, így erősítsék a biztonságérzetet és elrettentsék az esetleges elkövetőket. Nos, mindebből láthatóan egy szó sem igaz. Újra hazudnak.
A szocialisták által támogatott kormány, miközben közpénzen saját magát reklámozza, nem a rendfenntartókat, hanem a bűnözőket hozza mind közelebb a polgárokhoz. S sajnos a pétervásáraihoz hasonló helyzet bármikor máshol is kialakulhat a térségben, bármely észak-hevesi településen. Magyarországon ma romokban hever a közbiztonság. A kormány képtelen fenntartani a rendet, nem adja meg a kellő támogatást és anyagi forrást a rendőrségnek. Mindez felháborító és tűrhetetlen. A pétervásárai események ismételten beláttatták velünk, hogy a jelenlegi kormány erre képtelen. Elég volt. Hozzá kell tenni: ez a helyzet egyben az összeomlott közbiztonság romjain provokatívan nyerészkedni akarók kudarca is. Egyértelmű, hogy nem kakastollas csendőrökre, masírozó, vonuló gárdákra van szükség, hanem megerősített rendőrségre. Az önkormányzatok a csökkenő források mellett képtelenek lesznek támogatást, segítséget nyújtani a rendőrségnek. A településőrségek nem pótolhatják a rendőröket. Ahhoz, hogy javuljon a közbiztonság, elsősorban több, tapasztalt rendőrre van szükség, akik minden helyzetben jogkövető magatartást tanúsítanak, emellett az is fontos, hogy javuljon az egzisztenciális megbecsülésük. Erős rendőrség kell, differenciált fizetéssel, megfelelő technikai eszközökkel, a hatáskörök bővítésével, hogy az ilyen és az ehhez hasonló események ne történhessenek meg.
A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség a törvény és a rend pártja. Úgy hisszük, hogy a törvény tisztelete teremti meg a szabad és civilizált élethez szükséges kereteket. Ezért mi, törvénytisztelő polgárok, elvárjuk a kormánytól, hogy megteremtse a békés élet feltételeit. A Fidesz helyreállítja a közbiztonságot, megerősíti a rendőrséget, 3000 új rendőrt állít szolgálatba. A Fidesz kormányzása alatt egyetlen törvénytisztelő állampolgárnak sem lesz félnivalója Magyarországon, viszont könyörtelenek leszünk az erőszakkal és a bűnözéssel szemben.

Horváth László országgyűlési képviselőjelölt Fidesz Magyar Polgári Szövetség Heves Megye 2.vk.