Pedagógiai eljárások az agresszió kezelésére

Pedagógiai eljárások az agresszió kezelésére címmel indított akkreditált továbbképzést a Heves Megyei Önkormányzat Pedagógiai Szakmai és Közművelődési Szolgáltató Intézménye. Bővíteni kívánják a résztvevők pedagógiai eszköztárát, hogy a tanárok, tanítók képesek legyenek semlegesíteni a gyerekek negatív érzéseit, és kezelni az agressziót.

A pedagógiai intézet többször szervezett már agressziókezeléssel foglalkozó rövidebb, 4-5 órás továbbképzést. Mivel ott csak elméleti ismereteket tudtak közölni, tavaly úgy döntöttek, hogy akkreditáltatnak egy 30 órás továbbképzést, amelyben már teret kap a tréning is.
A 30 órás akkreditált továbbképzésen már lehetőség van arra, hogy esettanulmányokat dolgozzanak fel, s megtanulják a résztvevő pedagógusok, milyen módszereket használhatnak az agresszió kezelésére.
A továbbképzésre most harmincöten járnak. A szervezők szerint hasznos lenne, ha iskolánként nem csak egy-egy tanár sajátítaná el az agresszió kezelésére szolgáló eljárásokat, hanem egész tantestületek jelentkeznének.