Kamarai évnyitó

Gazdasági évnyitót szervezett az Észak-magyarországi Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége január 6-án az Eszterházy Károly Főiskolán. A rendezvény témája a tudomány és a gazdaság kapcsolata volt. Az évnyitó ünnepségen kamarai okleveleket és díjakat is átadtak.

A kamarák 2010-ben is folytatják gazdaságszervező munkájukat, hiszen fontos, hogy ebben a nehéz gazdasági helyzetben segítsék a vállalkozásokat – hangzott el az Észak-magyarországi Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége által szervezett gazdasági évnyitón. Az EKF kápolnájában az ünnepség mellett régiós küldöttgyűlést is tartottak. dr. Pakucs János a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke a tudomány és a gazdaság kapcsolatáról tartott előadást. Mint mondta: Magyarország innovációja az Európai összehasonlításban nagyon rossz helyen áll. A jövőben arra kell koncentrálni, hogy ne az elmaradt, hanem a fejlődő országok közé tartozzunk.
A rendezvényen átadták az Észak-magyarországi Kamarák Szövetségének soros elnöki tisztségét, melyet 2010-ben dr. Tordai Péter, a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke tölthet be. Emellett kiosztották a Regionális Minőségi Díjakat, a kamarai okleveleket és a mesterleveleket is.