Ajándék a tartalékosoktól

A magyar és a német tartalékosok közötti jó kapcsolat eredményeként idén 51 kórházi ágy, valamint fertőtlenítő és sterilizáló berendezések, éjjeliszekrények kerültek Heves megyébe, amelynek egy részét a megyei kórháznak adományozták. Karácsony előtt több nyugdíjas otthon és a füzesabonyi pszichiátriai intézet is kapott ezekből az ágyakból.

A német Unterfranken Megyei Tartalékos Szervezet júniusi szállítmányával 29 hidraulikus és egy elektromos működtetésű ágy érkezett Egerbe. A Magyar Tartalékosok Szövetsége Heves Megyei Szervezete úgy döntött, hogy ezeket az ágyakat, karácsonyi ajándékként, most adják át több nyugdíjas otthonnak, a megyei kórháznak és a füzesabonyi pszichiátriai intézetnek.
Az ágyak a nürnbergi városi kórház és szociális gondozó intézet adományaként kerültek előbb a német, majd a magyar tartalékosokhoz. Egy-egy hidraulikus ágy értéke használtan 200 ezer forint. A német partner korábban ígértet tett arra, hogy tavasszal újabb 30 ágyat tudnak majd szállítani. Ezek többsége a tervek szerint majd a megyei kórházhoz kerül.