Szemétszüretet tartott az Életfa

1989-ben alakult az egri Életfa Környezetvédő Szövetség. A 20 éves jubileum alkalmából rendezvénysorozatot szerveztek. Ennek keretében hétvégén szemétszedésre várták a környezet- és természetszerető tagokat, illetve érdeklődőket.

Aki részt vett már ilyen szemétszüreteken, az tudja, hogy néha egészen elképesztő dolgokat lehet találni egy-egy helyen. Így jártak az Életfa Környezetvédő Szövetség tagjai is, akik szombaton reggel az Egert Ostorossal összekötő út mentén láttak hozzá a terület megtisztításához. Hiába a „Szemét elhelyezés tilos” tábla, a szemetelőket ez láthatóan nem zavarja. A nyári vegetáció eltakarja a kidobott hulladékot, általában ősszel látni igazán, hogy nyáron mennyi szemetet dobtak ki egy-egy helyre.
Felelőtlen emberek még az egyébként a természet számára könnyen hasznosítható levágott füvet, komposzt anyagot is műanyag zacskókban dobják ki, ami így nem tud lebomlani.
Bár az Életfások ezúttal csak hárman voltak, mégis röpke egy óra alatt teleszedtek egy konténert szeméttel. Az Életfa Környezetvédő Szövetség további jubileumi rendezvényeiről a szervezet honlapján (eletfa.org.hu) olvashatnak.