Pártmutyik helyett normális politikára lenne szükség

Pártmutyik jellemzik a nagyobb építkezéseket, a rádióügyeket – mondta Dávid Ibolya a Hozam Klub rendezvényén. Az elnökasszony úgy látja: olyankor van egyetértés a két nagy párt között, amikor nem kellene, például üzleti ügyekben, s akkor, amikor az ország előtt álló feladatokról kellene beszélni, nem állnak szóba egymással, szétszakítják az országot.

Tönkretette az országot az ígérgetős, mellébeszélős populista politika – mondta Dávid Ibolya, az MDF elnöke a Hozam Klubban tartott rendezvényen. Ma még inkább igaz, hogy valódi konzervatív politikára, józan realitásra, programokra, párbeszédre épülő politikára van szükség, s ennek a zászlóvivője Bokros Lajos. Hisz abban – fogalmazott az elnökasszony -, hogy a törésvonal a populisták és a realisták között napról napra világosabbá válik, s sikerül egy olyan gyűjtőpárttá alakítani az MDF-et, amely a józan, demokrata embereket vonzza.
Üzleti ügyekben nagy az egyetértés a két nagy párt között, amikor az ország előtt álló feladatokról kellene beszélni, akkor viszont nem állnak szóba egymással. Pártmutyi jellemzi az autópálya-építést, a Margit híd felújítását, a rádióügyeket.
A 2010-es választásokkal kapcsolatban Dávid Ibolya megjegyezte: újra kellene gondolnunk az egész demokrácia-felfogásunkat. Nem tartja szerencsésnek, ha egy párt „mehet, mint kés a vajban”, ezt a véleményét két világégés is igazolta.