Férfi kézilabda NB II: Eszterházy-Eger SE – Vecsés SE 36-20

Gólkülönbség javító mérkőzésen van túl az Eszterházy-Eger SE NB II-es férfi kézilabda csapata. Az utolsó helyezett Vecsés vendégjátéka 16 gólos egri győzelmet hozott.

A papírformának megfelelően nyertek az Eszterházy-Eger SE férfi kézilabdázói. Még bele sem lendültek a játékba a vendég vecsésiek, máris időt kellet kérniük, hogy rendezzék soraikat. Az egriek néhány perc alatt hat gólt lőttek, amire csak egy válasz érkezett. Ez a különbség a félidőben tovább nőtt. A kapuban Rutka büntetőt is fogott, elől pedig zép gólokat lőttek az egriek. Az első félidő közepén Tamás Ádámnak volt egy nagy ütközése. Császár, a Vecsés kapusa egy hosszú indítást akart elkapni, messzire kifutott kapujából. Az egri játékos már fogta a labdát, amikor a levegőben eltalálta a karját. Az oldalára eső Tamás Ádámot le kellett cserélni, de szerencsére nem lett maradandó sérülés az esetből. Annyira nem, hogy a második félidőben még egy három-kapufás gólt is lőtt. Nem volt egy súlycsoportban a két együttes, ami a hétvégi mérkőzésen a gólokban is megmutatkozott. A 18-9-es első félidő után 36-20-ra nyert az Eger.
Kékesi László együttese őrzi negyedik helyét. A következő két hétvégén rangadók várnak az egriekre. Vasárnap a második Dabashoz utaznak Lakatosék, majd egy hét múlva a harmadik helyezett Gyömrő következik, hazai pályán.

Férfi kézilabda NB II, Keleti-csoport, 8. forduló
Eger, dr. Kemény Ferenc Sportcsarnok, 200 néző. Játékvezetők: Pusztai Tamás, Sipos Lajos
Eszterházy-Eger SE – Vecsés SE 36-20 (18-9)
Eger: Rutka – Szűcs M. 5, Garancz 3, Varjú 5, Terenyei Á. 1, Tamás Á. 4, Szűcs D. 4. Cserék: Iványi (kapus), Kása 3, Lakatos 4, Tamás T. 3, Makó 2, Hevér 2, Péter. Edző: Kékesi László
Vecsés: Popovics – Antal, Szabó G. 3, Matuz 6, Tarján 3, Tóth E. V. 1, Nagy G. 2. Cserék: Császár (kapus), Utasi (kapus), Török T., Tóth I., Király 1, Ciligeridis 4. Edző: Páll Tibor