Megvan az új menetrend: javul Eger elérhetősége

Decembertől is óránként közlekednek majd a vonatok Eger és Füzesabony között, közvetlenül is elérhető lesz a főváros. Hét vonat indul naponta Szilvásváradra, Putnok viszont csak busszal lesz elérhető. A minisztérium közzétette a decembertől érvényes menetrendet.

A decemberben életbe lépő új vasúti menetrend szerint is óránként indulnak majd vonatok Egerből Füzesabonyba és vissza. Egy vonatpár naponta biztosítja azt is, hogy átszállás nélkül utazhassunk a fővárosba. Bővül az autóbuszos kínálat, mivel Eger az országos vasúthálózattól távol esik, a minisztérium főként autópályán közlekedő, kiszámítható ütemezésben induló buszokkal is igyekszik kiszolgálni a fővárosba igyekvő vagy onnan érkező utasokat – áll a közlekedési minisztérium tájékoztatójában.

A buszjáratok menetrendjében az olvasható: óránként jár majd busz az autópályán és óránként Gyöngyösön keresztül, vagyis félóránként indul expressz- vagy gyorsjárat Budapestre és vissza.
Egerből naponta hét vonat indul majd Szilvásváradra. Busszal oldják meg viszont a személyszállítást Szilvásvárad és Putnok között. Az új menetrend decembertől érvényes.