Kvaterka

Folytatódott az Egri Lokálpatrióta Egylet kvaterkázása. A Keresztény Ifjúsági Klubban kéthetente, szerdánként szerveznek kötetlen beszélgetéseket különböző témákban, legutóbb az oktatás és a szegregáció kérséseiről esett szó.

A beszélgetéssorozat a város életében fontos szerepet játszó kérdésekkel foglalkozik, a civil szféra összefogásával – jellemezte Habis László, az Egri Lokálpatrióta Egylet elnöke a kvaterkákat. Mint mondta, olyan, az egylet tagjai által fölvetett, közérdekű problémákról esik szó, amelyekre megoldást kell találni, civil összefogással segíteni a fogyóban lévő állami, önkormányzati források, bevételek csökkenése miatt kialakult helyzeten.
A szerdai program témája az oktatás és a szegregáció kérdése volt, erről dr. Vas Miklós, nyugalmazott tanszékvezető főiskolai docens tartott előadást. Mint mondta, szerinte a tanulásban leszakadó roma gyerekeket kisebb csoportokban felzárkóztatni, nem szegregáció, e nélkül ugyanis nem lehet őket motiválni, szókincsüket fejleszteni. Hasonlóan vélekedett Simkóné Kis Ágnes, a Neumann szakközépiskola tanára is.
Rázsi Botond, az egylet tagja, a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium igazgatója úgy fogalmazott, az elvonások miatt szűkös idők következnek az oktatásban, a gyereklétszám csökken, ezért szélesebb összefogásra, párbeszédre van szükség.
A Kvaterka következő előadását dr. Misz Mihály főorvos tartja november 4-én, a kórház fejlesztési lehetőségeiről.