Zénó, a rendőrkutyatanonc

Zénó jelenleg a rendőrség kedvence. Ő egy alig nyolchetes belga juhász, a gazdája már most eldöntötte: rendőrkutya lesz belőle. Az apja nyomkövető, az anyja nem szolgálati kutya, de jó ösztönei vannak. Úgy tűnik, ezeket az adottságokat Zénó is örökölte.

Zénónak jó dolga van, mindenki szereti, és már a pályaválasztással sem kell foglalkoznia, gazdája szerint ugyanis kiváló rendőrkutya lesz belőle. Ehhez minden adottsága megvan.
Jól veszi a különféle akadályokat. beszáll a liftbe, odamegy idegenekhez is, nem fél a magasban.
Zénó lassan nyolchetes, mindkét szülője belga juhász, malinois. Apja, akit Melónak hívnak, öt és fél éves, nyomkövető. Az anya nem szolgálati kutya, de jó ösztönei vannak. Nyolc kölyök született egyszerre, hat fiú közül választották ki Zénót.
A gazdája két évig képzi majd Zénót, hordja majd magával, szoktatja a helyzetekhez. Elkezdik az őrző-védő, majd a nyomkövető képzését. Ha ez sikerült, és jó eredményeket mutat, fölvehetik a rendőrséghez. Ekkor jöhet a valódi nyomkövető kiképzés a dunakeszi központban. Kovács P. Tamás öt éve foglalkozik kutyákkal, azt mondja: civilben is olyan programokat szervez, ahova lehet kutyákat vinni. A megyei rendőr-főkapitányságon összesen kilenc rendőrkutya van, van közöttük nyomkövető, kábítószer-kereső és szagazonosító. Ha minden sikerül: Zénó is közéjük fog tartozni.