Ítélet

Huszonhárom év fegyházbüntetésre ítélték kedden S. Márkot, aki 2012-ben Hatvan és Gödöllő térségében több női sofőrt támadott meg, hogy megszerezze autójukat, és Domonyvölgy határában egyiküket meg is ölte. A vádlott a tragédia előtt szintetikus drogot fogyasztott.

Két évvel ezelőtt támadott meg nőket Hatvan és Gödöllő térségében a most húszéves S. Márk, hogy autójukat elrabolja, majd Domonyvölgy határában az egyik 32 éves áldozatot több késszúrással meg is ölte. A Budapest Környéki Törvényszék első fokon nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben, két rendbeli rablás bűntettében és kábítószer birtoklásának vétségében találta bűnösnek a fiatalembert, és 23 év fegyházbüntetésre ítélte.
A bizonyítékok szerint 2012 elejétől a vádlott egyre gyakrabban fogyasztott kábítószert, és tartozásai miatt kezdett el autókat lopni, hogy azokat értékesítse. Vallomása szerint nem akart gyilkolni, azért támadt késsel a nőkre, hogy megijessze őket, és könnyebben megszerezhesse az autójukat. A bíróság súlyosító körülményként értékelte többek között az elkövetési módot és a vádlott önhibából eredő bódult állapotát. Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.