Kertalja utca felújítás

Már zajlik a Kertalja utca felújítása a Verőszala és Szalapart utcák szomszédságában. A környéket érintő szociális városrehabilitációs programhoz ugyan kapcsolódik a beruházás, de a város ezt kizárólag saját forrásból finanszírozza. Több, mint 67 millió forintból valósul meg a Kertalja utca új burkolata és a közműfejlesztés.

A közműfejlesztéshez ásták fel a Kertalja utcát, több ponton is. A Verőszala és Szalapart utcák között húzódó, több, mint 600 méter hosszú utca felújítása májusban kezdődött. A szomszédos közterületek a szociális városrehabilitációs program keretében, uniós forrás segítségével újulnak meg, de a Kertalja utca rekonstrukcióját a város teljes egészében saját forrásból finanszírozza.

A több, mint 67 millió forintos beruházás keretében útfelújítás és közműfejlesztés is megvalósul. A Kertalja utca alsó szakaszán, a Verőszala pincéi fölötti részen megoldják a korábban hiányos csapadék- és szennyvízelvezetést is. Most a Kertalja utca alsó része le van zárva a munkálatok miatt, csak az iskola utca felől lehet behajtani. Várhatóan szeptemberre teljesen elkészülnek a felújítással.