Rendőri akció

A rendőrség fokozottan ellenőrzi az autósokat Heves megyében. A több napos baleset megelőző kampány a „Józan Húsvét” címet kapta, kiemelt cél a gyorshajtók és az ittas vezetők kiszűrése a forgalomból. A legújabb statisztikai adatok szerint a balesetek zömét járművezetői hiba, legtöbbször gyorshajtás okozza.

„Józan Húsvét” címmel tart közúti ellenőrző akciót Heves megyében a rendőrség. A kampány csütörtökön kezdődött, a cél főként az ittas vezetők és a gyorshajtók kiszűrése. Polgárőrök és a Nemzeti Közlekedési Hatóság bevonásával egészen hétfőig tart a fokozott közúti ellenőrzés.
A statisztika szerint az év első három hónapjában országosan és Heves megyében is nőtt a személyi sérüléssel járó balesetek száma. Szinte minden esetben járművezetői hiba okozta a baleseteket, az okok rangsorában első helyen áll a gyorshajtás. Pausz Ferenc, közlekedésbiztonsági szakértő arra figyelmeztet, hogy a növekvő sebességnél a sofőr látótere is szűkül, a fékút viszont nő.

A közlekedési balesetek főbb okai között a gyorshajtás után az elsőbbség meg nem adása, majd a szabálytalan irányváltoztatás áll. A megyei rendőri akció húsvétkor a gyorshajtók mellett az ittasan volán mögé, vagy kerékpárra ülők kiszűrésére is irányul. A tavalyi adatokhoz képest az idei első negyedévben az ittasan okozott közúti balesetek száma is nőtt.