SZÉP-kártya

Május végéig kell felhasználni a 2012-ben kapott összegeket a SZÉP-kártya tulajdonosoknak. Ha valaki nem költi el az utalványszámlájára 2012-ben kapott pénzt, a bank visszautalja az összeget a munkáltatónak. A Pihenőkártya májusig felhasználható kerete előlegfizetésre is fordítható, így akár a nyári vakáció költségeit is rendezhetik vele a kártyabirtokosok.

A Széchenyi Pihenőkártya tulajdonosoknak május 31-ig lehet felhasználni a munkáltatójuktól 2012-ben kapott keretösszegeket. Ha valaki nem költi el a szállásra, vendéglátásra és szabadidős szolgáltatásokra felhasználható pénzt, a bankok visszautalják az összeget a munkáltatónak, így a munkavállaló elesik a támogatástól.
Érdemes ellenőriztetni az utalványszámlák egyenlegeit, amikből felhasználáskor mindig a legrégebbi feltöltést vonják le a bankok.
A Nemzetgazdasági Minisztérium adatai szerint mintegy 3,5 milliárd forintnyi fel nem használt keret van még a számlákon – tájékoztatott a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége. Kiss Zoltán régióvezető azt mondja, a szállások árbevételeinek mintegy negyede Pihenőkártya felhasználásból származik.

A SZÉP-kártya május végéig felhasználható, 2012-es kerete előlegfizetésre, vagy foglalásra is fordítható, így akár a nyári vakáció költségeit is rendezhetik vele a kártyabirtokosok. Az elfogadóhelyek listája megtalálható az interneten is.