MSZP: szabad, igazságos, összetartó Magyarországot akarnak

Az Orbán-kormány megoszt, megfélemlít, megaláz és meglop, ez a rendszer lényege – ezt Mesterházy Attila, az MSZP elnöke mondta a párt egri nagygyűlésén. A demokratikus ellenzék legnagyobb ellenfelének viszont nem a Fideszt, hanem az apátiát és a reménytelenséget nevezte. A nagygyűlést megelőző sajtótájékoztatón sajtóhíreket cáfolva elmondta: folytatják az egyeztetést Bajnai Gordonnal, az eredeti menetrendhez tartják magukat. Szóba került az is: vállalná a miniszterelnöki szerepet, ha kell, küzdeni is fog érte.

Mesterházy azt állítja: ma szimbolikus társadalmi Trianon zajlik, amely az esélyek és a lehetőségek mentén szakítja szét az országot.
Újságírói kérdésre válaszolva a sajtótájékoztatón az MSZP elnöke elmondta: folytatódik az egyeztetés a demokratikus oldallal, Bajnaival tartják magukat az eredeti menetrendhez. A közös listában hisznek. Arra a kérdésre, hogy vállalja-e a miniszterelnöki szerepet, igennel válaszolt, és hozzátette: ha küzdeni kell érte, arra is készen áll.
A nagygyűlésen bemutatkoztak az egyes választókerületek vezetői: Sós Tamás a 2., Korózs Lajos az 1., Érsek Zsolt a 3. választókerület felelőse.
Mesterházy szerint aki az unió ellen harcol, az egyben a nemzet szimbolikus újraegyesítése ellen is küzd. Trianonban külső hatalmak, most saját kormányunk osztja meg a nemzetet – fogalmazott a pártelnök az esti nagygyűlésen. Az Orbán-kormány Mesterházy szerint megoszt, megfélemlít, megaláz és meglop – ezt látja a rendszer lényegének. A vezetők saját hűbérbirtokuknak tekintik az országot, éppen ezért fognak az emberek úgy dönteni, hogy ennek a kormánynak mennie kell – fogalmazott a pártelnök. Az MSZP összetartó, szabad, igazságos Magyarországot akar, azt, hogy az emberek nagyobb biztonságban és jólétben éljenek – hangsúlyozta. Mesterházy szerint a kormányváltás nyertesei a nők, a gyerekek, a munkavállalók, a kis- és középvállalkozók, valamint a nyugdíjasok lesznek. A Fidesz hatalma a hazugságra épít, a pártelnök úgy véli: egy ilyen rendszer nem maradhat életben. A demokratikus ellenzék legnagyobb ellenfelének nem a jelenlegi nagyobbik kormányzópártot, hanem az apátiát és a reménytelenséget nevezte.