Szabó Róbert: Mesterházy Attila szerint a gazdasági bűncselekmény nem bűncselekmény

Mesterházy Attila közel négy hónap elteltével meghozta döntését a Heves Megyei Közgyűlés jogerősen elítélt szocialista képviselője ügyében: az MSZP pártelnöke szerint a gazdasági bűncselekmény nem bűncselekmény, így dr. Nagy Imre továbbra is élvezi a szocialista párt bizalmát.

Szabó Róbert sajtóközleménye:

“Ez év februárjában a Balassagyarmati Törvényszék helybenhagyta az Egri Városi Bíróság tavaly hozott elsőfokú ítéletét, amelyben jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntettében mondta ki bűnösnek Eger volt polgármesterét, dr. Nagy Imrét. A szocialista képviselő jelenleg a Heves Megyei Közgyűlés MSZP frakciójának vezetője, egyben a testület Pénzügyi és Ellenőrző Bizottságának elnöke.
Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke a jogerős ítéletet követően 2013. február 14-én nyílt levélben kérte Mesterházy Attilát, az MSZP pártelnökét arra, hogy a jogerősen elítélt dr. Nagy Imre ügyében hozzon értékítéletet. A levélben megfogalmazott kérés szerint, amennyiben a szocialista pártelnök úgy értékeli, hogy az MSZP értékrendjével ellentétes, hogy egy jogerősen elítélt politikus képviselje szavazóikat a megyei testületben, úgy hívja vissza dr. Nagy Imrét betöltött tisztségeiből. Mivel az elmúlt négy hónapban az MSZP pártelnöke nem adott választ a kérdésre, Szabó Róbert június 4-ei sajtótájékoztatóján arra kérte a média képviselőit, tolmácsolják következő kérdését Mesterházy Attilának az aznap Egerben tartott MSZP-s sajtótájékoztatón:

„Az MSZP értékrendje szerint egy jogosulatlan gazdasági előny megszerzésében jogerősen elítélt politikus méltó a Heves Megyei Közgyűlési tagságra, valamint a Pénzügyi és Ellenőrző Bizottság elnöki tisztségére?”

Az MSZP sajtótájékoztatóján a helyi sajtó képviselői tolmácsolták Szabó Róbert kérdését Mesterházy Attila pártelnöknek, aki válaszában egyértelműen fogalmazott:

„A kérdésére válaszolva: bűncselekmény nem történt ebben az ügyben, Nagy Imre élvezi a szocialista párt bizalmát és szolidaritását, ez magától értetődik.”

A szocialista pártelnök válasza tehát egyértelmű: az MSZP értékrendje szerint a gazdasági bűncselekmény nem bűncselekmény. Mesterházy Attila pártelnök szerint magától értetődik, hogy egy gazdasági előny megszerzésének bűntettében elítélt szocialista politikus élvezi a szocialista párt bizalmát. Lehullt a lepel az MSZP gazdasági alapelveiről, a pártelnök szájából mindez a sajtó nyilvánossága előtt hangzott el. A maffiabaloldal sokadjára is megbukott erkölcsileg. Ma az MSZP soraiban ugyanazok készülnek a választásra és az ország irányítására, akik szerint egy gazdasági bűncselekmény nem bűncselekmény, akik ilyen gazdasági alapelvek mentén egyszer már tönkretették az országot.
dr. Nagy Imre továbbra is a Heves Megyei Közgyűlés MSZP frakciójának vezetője és a Pénzügyi és Ellenőrző Bizottság elnöke.