Férfi OB I.: ZF-Eger – Szentes 18-9

A férfi vízilabda OB I. 22. fordulójában az élcsapatok – a Szentest fogadó Eger kivételével – egymás ellen játszottak. A Vasas – Honvéd rangadón kétgólos angyalföldi siker született, egy találattal nyert a Szeged a Ferencváros ellen. Az egriek gól-gazdag meccsen verték a Szentest.

Miközben a riválisok egymással találkoztak, addig az Egernek könnyebb feladat jutott erre a hétvégére: a kilencedik helyezett Szentes. Bár a betegek közül Graham és Kotszidisz is játékra jelentkezett, Gerendás György és Tóth Kálmán úgy döntött, helyettük most jöjjenek a fiatalok, így például a 17 éves Lőrincz Bálint, aki élete első OB I-es felnőtt meccsén szerepelt.
Szó sem volt álmos kezdésről. Biros és Hosnyánszky gondoskodott róla, hogy szép gólokat lásson a közönség. A kesztyűt Tóth László tanítványai, vagyis a Szentes is felvette, akiknél az eltiltott Turzai és Józsa miatt eleve csak 12-en juthattak szóhoz. A bátran játszó vendégeknek is köszönhetően látványos meccset játszottak a csapatok, amelyben kitettek magukért a fiatalok. Sántavy három gólt lőtt, a center Takács is betalált sőt, az OB I-es újonc, Lőrincz Bálint is túl van már élete első felnőtt bajnoki gólján. Érdekesség, hogy édesapja, Lőrincz György, első felnőtt egri meccsen – 89 szeptemberében – ugyancsak gólt lőtt a Vasas elleni győztes meccsen. Itt 18-9-re nyert az Eger.
Vasárnap 19:15-től csúcsrangadó következik a Bitskey uszodában, amikor is a veretlen ZF-Eger a Vasast fogadja. Előtte, szombaton, felvezetésként a BVSC-hez utaznak Vargáék.

Férfi vízilabda OB I., Alapszakasz 22. forduló
Eger, Bitskey uszoda, 300 néző. V.: Németh András, Dodog Szabolcs
ZF-Eger – Szentesi VK 18–9 (6–3, 2–2, 4–3, 6–1)
Eger: Nébald – Petrovai 1, Hosnyánszky 3 (1/1), Bundschuh, Biros 4, Hegedüs 2 (2/2), Kis G. Cserék: Ficsor (kapus), Kovács G. 2, Binder 1, Sántavy 3, Takács 1, Varga II. Zs., Lőrincz 1. Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán.
Szentes: Horváth T. – Szabó Z. 2, Nacsev, Araczki A. 2, Németh D., Balogh Z. 3 (1/1), Szabó L. 2. Cserék: Sciortino (kapus), Rácz, Nagy M., Araczki E. Edző: Tóth László
Gól – emberelőnyből: 6/4, ill. 6/3.
Ötméteresből: 3/3, ill. 1/1.
Kipontozódott: Nacsev (23.), Bundschuh (29.), Araczki A. (30.), Németh D. (32.)