Sánta farkas Felnémeten

Többen is farkast láttak tegnap este Felnémeten. Az első észlelő azt mondja: többször is visszamentek, hogy megnézzék, jól látnak-e. Az autó fényszórójával megvilágítva az állatot kiderült, hogy nem tévedtek. Az utcán többen is álltak kint, mindannyian látták a farkast.

Többen is farkast láttak tegnap este Felnémeten, ezt jelezték is a Vidám Mancsok Állatvédő Egyesületnek és a Bükki Nemzeti Parknak.
Botka Tímea, az állatvédők vezetője elmondta: azzal hívták fel őket, hogy Felnémeten, az Egri úton, a házak között sétál a farkas. A bejelentő tisztán látta az állatot, azt is, hogy egyik lábára sántít.
Gombkötő Péter, a Bükki Nemzeti Park zoológusa azt mondja: fél hat körül öten is megfigyelték lakott területen belül a nagyragadozót. Szerinte vagy a vasúti töltésen vagy a patakmederben jött le a településre az erdőből. A felsőtárkányi elágazótól a Felvégi útig több helyen látták: például a tüzépnél, de felbukkant Eger és Felnémet között is és a gyógyszertárnál is. A farkas egyik lába tényleg sérült – mondja a szakember.
Az egyik észlelő, aki a Felvégi út és a Kovács Jakab utca környékén látta az állatot, azt mondja: a jól táplált példány láttak, amely végigkocogott az utcán.
A rendőrséget is értesítették a ragadozóról, de mire kiértek, az állat már nem volt ott, így nem intézkedtek.