A szelíd szőlész – könyvbemutató

Egy Lőrincz Györgyről szóló portrékönyvet és a szőlőbirtok – pincészet saját kiadású magazinját mutatta be az év bortermelője a Bikavér Borházban. A borkóstolóval egybekötött bemutatón elhangzott: a kiadványok bevételét az egri görög katolikus közösségnek ajánlotta fel a borász.

Hazánk két jeles borásza, a tokaj-hegyaljai Szepsy István és a szekszárdi Heimann Zoltán után dr. Lőrincz Györgyről, a tavalyi év bortermelőjéről írt könyvet A bor filozófiája sorozatban. Kántor Endre. „Egy borvacsora alkalmával magam is meglepődtem, milyen kedves, közvetlen ember áll e kifinomult és komoly borok mögött. (…) Lőrincz György… borhoz való viszonya pedig egyszerűen ámulatba ejtett: annyira sugárzott róla a szőlő és a bor szeretete, hogy a hallgatóság is bűvkörébe került – és ezt azóta is többször tapasztaltam.” – írja Kántor Endre a könyv ajánlójában. A könyvet a Bikavér Borházban mutatta be dr. Lőrincz György. Azt mondja: a szerző igyekszik közel hozni az olvasókhoz, bemutatni a bortermelők mindennapjait, filozófiáját.
A könyv mellett saját, 140 oldalas kiadványát is bemutatta a pincészet. dr. Lőrincz György azt mondja: ez most vaskosabbra is és komolyabbra is sikerült, mint az előző magazinok. Olyan üzenetek, interjúk találhatók benne, amelyek az emberek lelkére is hatnak. A szerzők között szerepel például Eperjes Károly. A könyv és a magazin bemutatójára Lőrincz György borokat is hozott – ahogy fogalmazott – azért, hogy ne legyen olyan száraz az olvasmány. Itt jelentette be, hogy két bora is sikert ért el Hollandiában, a 2008-as Merengő Egri Bikavér superiort az év borának választották, a legjobb gasztronómiai bor pedig a 2008-as Örökké lett.
A könyv és a magazin bevételét az év borásza az egri görög katolikus közösségnek ajánlotta fel.