Eger megújul

Eger megújult utcáit, tereit, műemlékeit mutatja be az Ezüstidő Szabadidős Egyesület legújabb fotó- és képzőművészeti kiállítása. A tárlat október 26-ig látható a Szent Hedvig Kollégium kiállítótermében.

Évek óta szervez fotó és képzőművészeti kiállításokat az Ezüstidő Szabadidős Egyesület. Fűrész János elnök köszöntőjében úgy fogalmazott: az egyesület tagjai mindig szívükön viselték a város sorsát és nemcsak örömmel, érdeklődéssel figyelték, hanem mindig meg is örökítették annak szépülését, fejlődését. Kiemelte: korábbi kiállításaik a Hajdanvolt Egriek, a Csodabogarak és az Egri Városképek is kiváló bizonyítékai a hely szelleme iránti elkötelezettségüknek.

Habis László polgármester köszöntőjében kiemelte: régóta tapasztalja, hogy az egyesület tagjait nemcsak a kulturális és szabadidős programok kötik össze, hanem a városról való közös gondolkodás is.

Rátkai Attila Eger főépítésze hangsúlyozta: meg kell őrizni és tovább kell adni a város múltját és jelenét az utókornak, annak minden szegletével, terével, utcájával műemlékével.

Az alkotások között volt olyan is, amely több évtizedet átkarolva mutatta be a város egy-egy terét, épületét. Az egyesület egy tárlóba összegyűjtötte az összes, belvárosi rehabilitációról tudósító cikket is.

Az alkotók emléklapot vehettek át Eger polgármesterétől és főépítészétől.