Kampánycsendsértés

Kampánycsendsértés miatt új választást rendelt el Recsk 3. választókerületében a helyi választási bizottság. Vasárnap a helyi idősek otthonában a mozgóurnához sorban álló 17 lakónak valaki az egyik független polgármesterjelölt szórólapját osztogatta, ezzel próbálva befolyásolni az idősek szavazását. Az eset miatt a helyi választási bizottság új választást rendelt el a szavazókörben, mivel a nyertes Jobbikos és a második Fidesz-KNPS-s jelölt között mindössze 7 voksnyi volt a különbség.

Kampánycsendsértés miatt új szavazást rendelt el a Heves megyei Recsk 3. számú szavazókörében a helyi választási bizottság.

Vasárnap Nagy Sándor, a Jobbik polgármesterjelöltje kapta a legtöbb szavazatot, de a Fidesz-KDNP-s Dudás Tamás csak 7 szavazattal szerzett kevesebbet. A választási bizottság felé kifogással élt Dudás, mivel a helyi idősek otthona 17 lakójának valaki a függetlenként induló Kucseráné Varga Zsuzsanna szórólapját osztogatta a mozgóurnás szavazás előtt.

Az esetet a szavazatszámláló bizottság tagjai vasárnap jegyzőkönyvbe is vették. A Fidesz-KDNP-s jelölt kifogását a választási bizottság elfogadta és új választást rendelt el a szavazókörben, ami 685 szavazásra jogosult választópolgárt érint.

Vasárnap a Jobbikos Nagy Sándor volt a befutó a polgármesteri székért folyó küzdelemben. Dudás Róbert, a párt megyei elnöke azt mondta, értetlenül állnak az eset előtt, hiszen a kampánycsendsértést a függetlenként induló Kucseráné Varga Zsuzsannához köthető személy követte el.

A választási bizottság, a recski 3-as szavazókörre vonatkozó, új szavazást elrendelő határozata ellen 3 napon belül lehet fellebbezni. Ha ez nem történik meg, újabb kampány indulhat Recsken.